Feta Peynirli Patatesli Börek

Feta Peynirli Patatesli Börek

🕙Ortalama Hazırlanma Süresi: 50 dakika

👨‍👩‍👦‍👦Kaç Porsiyon / Kişi: 4-6 kişilik

Tarifin Tarihçesi:

Patates ve feta peyniri kombinasyonu, Osmanlı mutfağından Balkanlara kadar yaygın bir börek çeşididir. Doyuruculuğu nedeniyle özellikle misafir sofralarında tercih edilir.

🍽️Malzemeler:

3 adet yufka

2 adet haşlanmış patates

150 gram feta peyniri

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için: 1 yumurta sarısı, çörek otu

🧑🏻‍🍳Tarifin Hazırlanışı:

Haşlanmış patatesleri ezerek bir kaba alın. Feta peyniri, pul biber ve karabiber ekleyip karıştırın.

Yoğurt ve sıvı yağı bir kasede karıştırarak sos hazırlayın.

Yufkayı serin, üzerine sos sürün. Hazırladığınız iç harcı yayarak yufkayı rulo şeklinde sarın.

Sardığınız yufkayı dilimleyerek tepsiye dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.

180°C fırında 25-30 dakika pişirin.

Şefin Önerisi:

İç harcınıza ince kıyılmış taze maydanoz ekleyerek aromayı artırabilirsiniz.

Tarifin Tarihçesi:

Patates ve feta peyniri kombinasyonu, Osmanlı mutfağından Balkanlara kadar yaygın bir börek çeşididir. Doyuruculuğu nedeniyle özellikle misafir sofralarında tercih edilir.

Paylaş: