🕙Ortalama Hazırlanma Süresi: 50 dakika
👨👩👦👦Kaç Porsiyon / Kişi: 4-6 kişilik
Tarif Hakkında Çok Kısa Bilgi: Feta peyniri ile kıymanın eşsiz uyumunu bir araya getiren doyurucu bir börek.
3 adet yufka
200 gram kıyma
150 gram feta peyniri
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için: 1 yumurta sarısı
Soğanı ince doğrayıp kıyma ile kavurun. Soğuyunca feta peynirini ekleyin.
Yufkaları serip sıvı yağ sürerek harcı yayın ve rulo şeklinde sarın.
Tepsiye dizip yumurta sarısı sürerek 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
İç harca biraz kimyon ekleyerek kıymanın tadını derinleştirebilirsiniz.
Bu tarif, Osmanlı mutfağındaki etli böreklerden esinlenilerek feta peynirinin tuzlu dokunuşuyla modernleştirilmiştir.